perjantai 15. helmikuuta 2013

Syntiset suklaakeksit



24 keskikokoista keksiä:

150 g margariinia tai voita huoneenlämpöisenä 
2 dl sokeria 
1 kananmuna 
2 tl vaniliinisokeria 
2,5 dl vehnäjauhoja 
1 dl kaakaojauhoa 
100 g suklaata paloina 
1 tl leivinjauhetta 
1 tl suolaa 
75 g mantelilastuja rouhittuna 

Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. (Taikinasta tulee melko tiukkaa.) 
Ota taikinasta paloja ja pyörittele ne palloiksi ja paina pyöreiksi pellille. Älä laita keksejä aivan vieriviereen, etteivät ne kasva yhteen uunissa. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia (paistoaika riippuu siitä, minkä kokoisia keksejä teet).

Nautiskele maitolasillisen kera.

p.s. stalkkaa keksejä silloin tällöin paiston aikana, etteivät ne pala.
Rakkaudella,

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti