lauantai 9. helmikuuta 2013

Vaahtismassa



Tätä massaa voit käyttää kakkujen koristeluun. Massaa on helppo käsitellä, eikä se tartu sormiin. Kauli massaa tomusokerin päällä, niin se ei tartu myöskään kaulimeen tai pöytään. Jos massa alkaa rapistua, lämmitä sitä käsissä. Jos kädenlämpö ei tehoa, käytä massaa pikaisesti mikrossa (ihan snadisti!).

200 g vaahtokarkkeja 
1,5 rkl vettä 
noin 8 dl tomusokeria. 
(karkkiväriä)
 
Kaada vaahtikset öljyttyyn, mikronkestävään astiaan. Lisää vesi. Heitä mikroon pariksi minuutiksi (pyöräyttele vaahtiksia välillä, niin tiedät koska ne ovat sulia. Oma mikroni oli niin tehokas, että minuutti riitti vaahtisten pehmentämiseen). Kun vaahtokarkit ovat sulaneet yhteen, voit lisätä niiden joukkoon karkkiväriä. Sekoita hyvin.Kaada sulaneet vaahtokarkit astiaan jossa on noin puolet tomusokerista. Kääntele tomusokeri vaahtisten joukkoon (ihan kuin alustaisit pulla- tai sämpylätaikinaa). Lisää tomusokeria pikkuhiljaa ja jatka kääntelyä. Kun massa ei enää tartu sormiisi, se on passelia. Kääri massa tiivisti kelmuun ja anna levätä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti