perjantai 22. helmikuuta 2013

Valkosuklaakeksit

24 keskikokoista keksiä:
150 g margariinia tai voita huoneenlämpöisenä 
2 dl sokeria 
1 kananmuna 
2 tl vaniliinisokeria 
2,5 dl vehnäjauhoja 
1 dl perunajauhoja
100 g valkosuklaata paloina 
1 tl leivinjauhetta 
1 tl suolaa 
75 g mantelirouhetta
 

Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Ota taikinasta paloja ja pyörittele ne palloiksi ja paina pyöreiksi pellille. Jos haluat, voit muovata taikinasta pötkön elmukelmun sisällä. Nosta pötkö hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa taikinapötköstä tasapaksuja paloja, ja nostele pellille. Älä laita keksejä aivan vieriviereen, etteivät ne kasva yhteen uunissa. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia (paistoaika riippuu siitä, minkä kokoisia keksejä teet).
Rakkaudella, 
Paula

3 kommenttia:

  1. Oih, näitä mä teen tänään!!!

    VastaaPoista
  2. Hei! Tein noita juuri, ihania ovat. Kiitos helposta ohjeesta! Koska taloudessa asuu valkosuklaata rakastava lapsi, lisäsin hieman valkosuklaan määrää. Ei siitä varmasti haittakaan ollut, luulen että olisivat olleet aivan suussasulavia tuolla ohjeenkin määrällä, mutta menin varman päälle.

    VastaaPoista
  3. Hei, mahtavaa, että keksit maistuivat! Uskon, että suklaan kanssa homma menee pitkälti niin, että the more the merrier, eli uskon kekseistäsi tulleen SUPERRRRR hyviä! :D
    Kiva kuulla lukijoiden kommentteja :)

    VastaaPoista