lauantai 9. marraskuuta 2013

Vuohenjuustopizza

Tätä teen aina, kun haluan hemmotella itseäni. Tämä pizza on ehdottomasti yksi lemppariruoistani. Koska pizzaa voi tarjota ihan hyvin vaikka pippaloissa, ajattelin, että tämäkin mahtunee tähän
leivontablogin teemaan :) 

Tomaattikastike:
1 tölkki tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulia
1 rkl balsamicoa
1/2 tuubia tomaattipyreetä
noin 3 rkl ketsuppia
suolaa
oreganoa
basilikaa
mustapippuria
(sokeria)
(aurikokuivattujen tomaattien)öljyä paistamiseen
Pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi. Kuullota kattilassa hetki. Lisää balsamico. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Lisää lopuksi tomaattimurska ja  anna kastikkeen pulputella kattilassa puolisen tuntia. Näin kastikkeen maku syvenee. Maista, ja mausta suunmyötäseks!

Pohja (yksi pelti):
3,5 dl lämmintä vettä
noin 6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl durumvehnäjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
2 rkl öljyä
vajaa 1 tl suolaa
noin 1 rkl sokeria
Sekoita kuivahiiva pariin desiin vehnäjauhoja ja lisää lämmin vesi (42 C). Anna taikinajuuren pulputella vähintään puoli tuntia. Lisää loput aineet ja vaivaa taikinaa kunnes siitä tulee kimmoisa pallo. Anna taikinan levätä hetki. Tässä välissä voit pilkkoa täytteet.

Täytteet:
vuohenjuustoa
oliiveja
aurinkokuivattujatomaatteja
miniluumutomaatteja
marinoituja punasipuleita *
juustoraastetta
pinjansiemeniä
basilikaa (ja rucolaa) viimeistelyyn
Paahda pinjansiemenet vaaleanruskeiksi pannulla. Lisää pinjat pizzaan vasta paiston jälkeen. Siivuta vuohenjuusto kiekoiksi. Puolita tomaatit ja oliivit. Pilko aurinkokuivatuttomaatit pieniksi.

*Marinoi punasipulit: 
laita siivutetut sipulit rasiaan, lisää balsamicoa, sokeria, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Laita rasian kansi kiinni ja hölskytä. Sipulit säilyvät hyvinä parikin päivää. Itse teen marinoinnin aina edellellisenä päivänä, mutta pikamarinointikin toimii! Näitä voi käyttää myös vaikkapa salaatin joukkoon tai leivän väliin.

Kauli pizzapohja pellin kokoiseksi. Levitä päälle tomaattikastiketta. Lisää täytteet ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Älä täytä pizzaa liikaa, sillä muuten siitä tulee mössöä! Ohut kerros täytteitä riittää oikein hyvin.

Viimeistele pizza pinjansiemenillä ja basilikanlehdillä (ja rucolalla). Nautiskele hyvän viinin kanssa. 

Rakkaudella,

Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti