perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulukarkit

Nämä hemuset syntyivät vahingossa. Pari päivää sitten leivoin Arabialaisen maustekakun, jonka ulkonäkö ei oikein miellyttänyt minua. Mietin, että mitä tekisin kakulla, joten ajattelin kyhäillä kakusta karkkeja! Lopputulos olikin aika herkkua. Jos sinulta löytyy siis kuivahtaneita kakkupalasia kaapistasi, ota ne nyt käyttöön, ja tee vaikka kaverillesi kiva jouluyllätys! Kakun ei tarvitse olla juuri tuo Arabialainen, mutta en suosittelisi ihan tavallista kakkupohjaa näihin hemuihin, sillä muuten karkeista saattaa tulla vähän tylsiä ja mauttomia. Kannattaa myös miettiä kostutukseen käytettävä alkoholi kakun makujen mukaan. Käytin tähän reseptiin Cuarenta y tres -likööriä, koska kakku oli mausteinen, ja siksipä se kaipasi kaverikseen jotain makoisaa. Voit käyttää karkkeihin esimerkiksi Cointreauta, rommia, kirsikkalikööriä, Amarettoa..

Karkit, noin 25 kpl:
noin 250 g valmista kuivakakkua (esimerkiksi Arabialainen tai Appelsiinikuivakakku)
100 g kuivattuja hedelmiä
100 g pähkinöitä
8 cl alkoholia (Cuarenta y tres -likööriä)
150 g tummaa suklaata
50 g valkosuklaata
kanelia

Rouhi kakku, hedelmät ja pähkinät pieniksi. Laita kulhoon ja lisää joukkoon alkoholi. Anna imeytyä hetki. Muotoile massasta pieniä palloja.
 Laita valmiit pallot pakkaseen hetkeksi. Sulata (temperoi) suklaa. Pyörittele palleroita sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille jähmettymään. Sulata (temperoi) valkosuklaa. Koristele pallerot valkosuklaalla. Ripottele päälle lopuksi kanelia ja kultahippuja (karkkiväriä). Anna kovettua jääkaapissa parisen tuntia.

Näitä karkkeja ei sitten sovi tarjoilla perheen pienimmille! Enjoy responsibly ;)

Nautinnollista joulunaikaa!

Rakkaudella, 
Paula




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti